«Βιβλία σε Ρόδες για πολύ μικρούς αναγνώστες» – Απολογισμός και αυλαία

Η διοργάνωση Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου και η αστική πολιτιστική εταιρεία ΠΥΡΝΑ, που από τον Ιούλιο του 2018 ώς και τον Απρίλιο του 2019 συνδιοργανώνουν τη δράση «Βιβλία σε Ρόδες για πολύ μικρούς αναγνώστες», προσκαλούν την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019, στις 17:00, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, παιδαγωγούς και γονείς του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών για τον απολογισμό του προγράμματος.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που φέρνει μικρές, κινητές, θεματικές και δανειστικές βιβλιοθήκες μέσα στις σχολικές τάξεις των δημόσιων δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων. Καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς, τα «Βιβλία σε Ρόδες» ταξίδεψαν στους 72 βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών, με 13 βαλίτσες γεμάτες με 300 καινούρια βιβλία γνώσεων, παραμύθια, εικονογραφημένα, μουσικά, αφής, Αραβικά και Φαρσί για τα προσφυγόπουλα, καθώς και βιβλία που μπορούν να βοηθήσουν τους γονείς στο μεγάλωμα των παιδιών τους.

Στόχος του προγράμματος ήταν να δώσει την ευκαιρία:

  • Στα βρέφη να απολαύσουν την επαφή με βιβλία, να τα συνδέσουν με θετικά συναισθήματα και με αγαπημένα πρόσωπα ώστε να δημιουργήσουν μια ισχυρή σχέση με αυτά.
  • Στους παιδαγωγούς να χρησιμοποιήσουν τα βιβλία ως εργαλείο για την κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη των βρεφών, αλλά και για να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την ομαλή πρόσβαση στην ομιλία και στον γραπτό λόγο.
  • Στους γονείς να δανειστούν ένα παιδικό βιβλίο στο σπίτι και να καλλιεργήσουν την ευεργετική συνήθεια της καθημερινής ανάγνωσης στα μωρά τους.

Στην εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Αθηναίων στις 5 Απριλίου, η αφηγήτρια παραμυθιών Αγνή Στρουμπούλη μιλάει στο κοινό για την τέχνη της αφήγησης σε πολύ μικρά παιδιά.

Τον απολογισμό της δράσης και τον συντονισμό της συζήτησης κάνουν η αντιπρόεδρος της εταιρείας ΠΥΡΝΑΣ, Μαρίνα Κουρεμένου, και η τ. καθηγήτρια Παιδικής Λογοτεχνίας του τμήματος Προσχολικής Αγωγής του ΤΕΙ της Αθήνας, Αγνή Ζακοπούλου.


info

Πότε: Παρασκευή 5 Απριλίου 2019, στις 17:00.

Πού: Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50, Αθήνα

Επικοινωνία: 210.6231073 (εκτός Τετάρτης) και info@vivliaserodes.gr

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό. 

 

Μοιράσου το άρθρο: