Τόποι της Φαντασίας, της Απόλαυσης και της Πνευματικής Αναζήτησης

Το βιβλίο ως έργο τέχνης παρουσιάζεται στην έκθεση της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών «Βιβλία-έργα τέχνης, βιβλία καλλιτεχνών: τόποι της φαντασίας, της απόλαυσης και της πνευματικής αναζήτησης» που διαρκεί από την 1η ως τις 15 Μαρτίου 2019 στο πλαίσιο της ενότητας Ανοιχτές Συλλογές της διοργάνωσης Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου, με την υποστήριξη του Δικτύου Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων.

Τα βιβλία καλλιτεχνών που παρουσιάζονται στην έκθεση ανήκουν στην Ειδική Συλλογή της Βιβλιοθήκης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και έχουν δημιουργηθεί στο εργαστήριο της Τέχνης του Βιβλίου της ΑΣΚΤ. Περιήλθαν στην συλλογή της Βιβλιοθήκης με τη φροντίδα της ομότιμης καθηγήτριας της ΑΣΚΤ Λεώνης Βιδάλη και έχουν παρουσιαστεί σε πολύ σημαντικές εκθέσεις σε μουσεία, αίθουσες τέχνης και ιδιωτικές συλλογές.

Το μάθημα της Τέχνης του Βιβλίου διδάσκεται στο πρόγραμμα της ΑΣΚΤ ήδη από το 1939, οπότε και εξοπλίστηκε ένα μικρό τυπογραφείο. Το 2000 το Εργαστήριο της Τέχνης του Βιβλίου της σχολής εκσυγχρονίστηκε με νέο εξοπλισμό και τεχνολογία και πλαισιώθηκε από τους συντελεστές μιας έκδοσης (επιμελητές κειμένου, βιβλιοδέτες κ.ά.) παρέχοντας στους φοιτητές τη δυνατότητα να πειραματίζονται με όλες τις μεθόδους στοιχειοθεσίας και εκτύπωσης. Συνδυάζοντας την παραδοσιακή τυπογραφία με τις ψηφιακές τεχνολογίες, αναστατώνουν τις κατηγορίες, γράφοντας, σχεδιάζοντας και τυπώνοντας βιβλία που αναθέτουν στις σελίδες τους να διαμεσολαβήσουν τη δημιουργικότητά τους.

info δράσης 

«Τόποι της φαντασίας, της απόλαυσης και της πνευματικής αναζήτησης»

  • Διάρκεια: 1 – 15 Μαρτίου 2019
  • Ημέρες και Ώρες: Δευτέρα-Πέμπτη 10:00- 19:00, Παρασκευή 10:00- 16:00
  • Χώρος: Νέα Βιβλιοθήκη Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256, 182 33 Ρέντης
  • Πληροφορίες / Κρατήσεις: Τηλ.: 2104801204 |email: library@asfa.gr | www.library.asfa.gr

Μοιράσου το άρθρο: