Την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018 ξεκινά στην Αθήνα το «The Bahar Project», ένα πρωτότυπο και διασκεδαστικό παιχνίδι  που αφορά στο πάντρεμα της διεθνούς γαστρονομίας με το βiβλίο.

Πρόκειται για μια δράση, που διοργανώνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του «Αθήνα: Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018», με την υποστήριξη του Κέντρου Συντονισμού για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων του δήμου Αθηναίων (ACCMR), της οργάνωσης Almasar και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα είναι διαφορετικών εθνικοτήτων.  Πρωταγωνιστούν η διεθνής κουζίνα με τις διαφορετικές συνταγές ανά τον κόσμο. Καθεμιά τους έχει και διαφορετική προέλευση.

Το The Bahar Project  ξεκινά, με όχημα τη μαγειρική, ένα ταξίδι γνωριμίας ανάμεσα σε ανθρώπους κάθε καταγωγής.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, με το πρόγραμμα να είναι «ανοιχτό» για άτομα κάθε ηλικίας.

Ενώ ένας μετανάστης ετοιμάζει ένα παραδοσιακό φαγητό της χώρας του, δίπλα του ένας ελληνόφωνος παρατηρητής καταγράφει τη συνταγή στα Ελληνικά -τα υλικά, την προετοιμασία, την παρασκευή, το σερβίρισμα. Στη συνέχεια συμβαίνει και το αντίστροφο. Ακολουθεί μια μικρή γιορτή για τις ιστορίες και τις συνταγές.

Οι δράσεις μαγειρικής συνδυάζονται με παράλληλες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, ενώ με την ολοκλήρωση του προγράμματος εκδίδεται ένα μικρό βιβλίο με συνταγές, με αφηγήσεις και άλλο χρήσιμο υλικό.

Πρώτος σταθμός του προγράμματος είναι το Αφγανιστάν. Με αφετηρία μία αφγανική και μία ελληνική συνταγή, μάγειρες και κοινό μοιράζονται συνταγές και ιστορίες από τον τόπο τους. Η πρώτη αυτή δράση της διοργάνωσης επιτυγχάνεται με τη συνεργασία και την υποστήριξη της ActionAid, την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018, στις 17:00, στο «Επίκεντρο» της ActionAid (Πέτρας 93, Κολωνός).

Στην εκδήλωση συμμετέχει η Κοινότητα Αφγανών Μεταναστών και Προσφύγων στην Ελλάδα.

Μοιράσου το άρθρο: