Τα βιβλία πάνε… στο Μετρό!

Ο εθελοντικός οργανισμός Διαβάζω για τους Άλλους πραγματοποιεί ζωντανές αναγνώσεις στο Μετρό, στο πλαίσιο της Αθήνα 2018-Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του Δήμου Αθηναίων.

Οι εθελοντές του Διαβάζω για τους Άλλους δίνουν ραντεβού σε στάσεις μετρό, διαβάζουν αποσπάσματα αμερικανικής λογοτεχνίας, ενημερώνουν τον κόσμο για τις δράσεις του οργανισμού και γιορτάζουν την ανάγνωση με τον πιο ζωντανό τρόπο!

Τις επόμενες ημέρες, θα βρίσκονται στους ακόλουθους σταθμούς:

Μετρό Μοναστηράκι
Πότε: 17/2
Τι ώρα: 12.00-13:00

Μετρό Μέγαρο Μουσικής
Ημέρα:
 18/2
Ώρα: 11.00-12:00

Οι αναγνώσεις πραγματοποιούνται με την υποστήριξη της U.S. EMBASSY ATHENS στο πλαίσιο δράσης Αθήνα 2018-Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του Δήμου Αθηναίων, και με την υποστήριξη του ΤΙΜΑ Κοινωφελούς Ιδρύματος και της ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Υπεύθυνη Επικοινωνίας του οργανισμού, Βασιλική Αγγέλου στο 6976839815 και στο press@giatousallous.gr

Σχετικά με το Διαβάζω για τους Άλλους

Το Διαβάζω για τους Άλλους ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2015 στην Αθήνα με πρωταρχικό στόχο τον εμπλουτισμό της ακουστικής βιβλιοθήκης των τυφλών μέσω της ηχογράφησης κάθε είδους αναγνωσμάτων από εθελοντές αναγνώστες. Σε δεύτερο χρόνο, προέκυψε η ανάγκη πραγματοποίησης ζωντανών αναγνώσεων σε χώρους γηροκομείων, νοσοκομείων, σωφρονιστικών ιδρυμάτων, σε χώρους φιλοξενίας παιδιών και κατ’ οίκον αναγνώσεων σε άτομα με αναπηρία και δυσκολίες όρασης.

Εκτός από τα παραπάνω, βασικός πλέον πυλώνας των δράσεών του είναι και η ευαισθητοποίηση του κοινού όσον αφορά το ζήτημα της αναπηρίας όρασης, και πιο συγκεκριμένα της μη ισότιμης πρόσβασης στη γνώση και στη μάθηση από όλους, ενηλίκων και ανηλίκων, μέσω βιωματικών εργαστηρίων. Όραμα του οργανισμού είναι οι άνθρωποι με προβλήματα όρασης να έχουν ίσες ευκαιρίες στη γνώση και στη μάθηση.

Μοιράσου το άρθρο: