«Στελλίτσα» μια δραματοποιημένη αφήγηση

Μέσα από δραματοποίηση και μουσικά παιχνίδια η θεατρολόγος Ε. Αρβανίτη, οι μουσικοί Κ. Χατζησταύρου, και Μ. Αγγελίδου διηγούνται την ιστορία της Στελλίτσας.

Η Στελλίτσα, ένα όμορφο και καλόκαρδο κοριτσάκι, ζούσε μόνη της σε μια μισογκρεμισμένη παράγκα. Το χειμώνα τουρτούριζε από το κρύο, γι’ αυτό σκέφτηκε να πάει στο δάσος να μαζέψει ξύλα.
Καθώς όμως μάζευε το ένα κλαδί μετά το άλλο, η ώρα πέρασε χωρίς να το καταλάβει και πολύ γρήγορα σκοτείνιασε. Άκουγε τους λύκους να ουρλιάζουν και κρύφτηκε κλαίγοντας στα κλαδιά ενός δέντρου. 
Ποιος θα μπορούσε να σώσει την Στελλίτσα και πώς;

Η δράση με τίτλο «Η Στελλίτσα: δραματοποιημένη αφήγηση του παραμυθιού της Σοφίας Αβτζόγλου – Αναστασιάδου» είναι μια πρωτοβουλία του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου».

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στο Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης Βαφειοχωρίου την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019 από τις 11:00 έως τις 12:00 και από τις 12:00 έως τις 13:00.

Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 10 ετών και μπορούν να παρακολουθήσουν μέχρι 25 παιδιά.

Αφήγηση παραμυθιού: Αρβανίτη Ελίντα

Μουσική Επιμέλεια: Χατζησταύρου Κατερίνα, Αγγελίδου Μαρίνα

Δραματοποίηση- μουσικά παιχνίδια: Αρβανίτη Ελίντα, Χατζησταύρου Κατερίνα και Αγγελίδου Μαρίνα

info

  • Που: Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης Βαφειοχωρίου, Βαφειοχωρίου & Καρολίδου 2
  • Πότε: Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019
  • Ώρες: 11:00-12:00 και  12:00-13:00
  • Κρατήσεις: 210-6427770

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης Αθήνα 2018-Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων υλοποιείται χάρη στη στήριξη και των δωρητών: Μέγας δωρητής είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Χρυσοί δωρητές είναι το Ίδρυμα Ι. Λάτση και η εταιρία Core Α.Ε. Δωρητές είναι το Ίδρυμα Ωνάση, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ), το Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Λόγου (ΟΣΔΕΛ). Πολύτιμοι υποστηρικτές είναι η Aegean Airlines, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η εταιρία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ).

Μοιράσου το άρθρο: