Μία «Γέφυρα κάτω από την Ακρόπολη» χτίζεται για μία ολόκληρη εβδομάδα με την υπογραφή του Marc Charpentier, της ομάδας MCPM και του Σταύρου Παπαγιάννη, στο πλαίσιο της διοργάνωσης Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων.

Από την Τετάρτη 3 Απριλίου έως την Τετάρτη 10 Απριλίου χτίζεται  μια «Γέφυρα κάτω από την Ακρόπολη». Μια εικαστική εγκατάσταση βασισμένη σε κείμενο/αφήγηση, εικόνες και αντικείμενα, από τον Marc Charpentier και την ομάδα MCPM, με τη στήριξη της Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου και την υποστήριξη του «Athens Trigono» – Πρόγραμμα Πιλοτικής Αναβάθμισης του Εμπορικού Τριγώνου του δήμου Αθηναίων, που υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχο.

Τα επίσημα εγκαίνια είναι την Παρασκευή 5 Απριλίου, 19.00-22.00.

Ο επισκέπτης περιηγείται μέσα σ’ έναν «μαίανδρο» αποτελούμενο από φορητά modules: τυπωμένες (έγχρωμες και ασπρόμαυρες) εικόνες στους τοίχους, διασκορπισμένες στο χώρο δομές από χαρτόνι και αντικείμενα, σε βάθρα. Το κείμενο που εξελίσσεται παράλληλα με την υλική αποτύπωση των εικόνων (τυπώματα, γλυπτά), προεκτείνεται στο χώρο, αντικατοπτρίζεται σ’ αυτές, χωρίς όμως να αποτελεί αποτύπωσή τους. Είναι η ηχώ του, το πέρασμα που ενώνει το λόγο με τον τόπο. Πρόθεση είναι να μπορέσει ο δυνητικός επισκέπτης να φτιάξει τα δικά του σενάρια, τις δικές του γέφυρες. Η πρόταση βασίζεται σε μια ιδέα του Marc Charpentier και υπογράφεται από τον ίδιο και τον Σταύρο Παπαγιάννη.

info δράσης

«Γέφυρα κάτω από την Ακρόπολη»

  • Από  3 Απριλίου έως 10 Απριλίου 2019, ώρα 18:00 – 20:00
  • Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας, Χρυσοσπηλιωτίσσης 3 (Ευγενική παραχώρηση χώρου από το Ίδρυμα Χατζηκώνστα)
  • Είσοδος ελεύθερη

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης Αθήνα 2018-Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων υλοποιείται χάρη στη στήριξη και των δωρητών: Μέγας δωρητής είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Χρυσοί δωρητές είναι το Ίδρυμα Ι. Λάτση και η εταιρία Core Α.Ε. Δωρητές είναι το Ίδρυμα Ωνάση, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ), το Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Λόγου (ΟΣΔΕΛ). Πολύτιμοι υποστηρικτές είναι η Aegean Airlines, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η εταιρία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ).

Μοιράσου το άρθρο: