Παρουσίαση του book.ert.gr στο 47ο Φεστιβάλ Βιβλίου

Με την παρουσίαση του διαδικτυακού project της ΕΡΤ, book.ert.gr, ανάμεσα σε άλλες εκδηλώσεις, έπεσε η αυλαία του 47ου Φεστιβάλ Βιβλίου την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018.

Το διαδικτυακό project παρουσίασαν οι δημοσιογράφοι της Γενικής Διεύθυνσης Νέων Μέσων της ΕΡΤ, Δάφνη Σκαλιώνη και Τζένη Χαραλαμπίδου, και η υπεύθυνη Τύπου της διοργάνωσης «Αθήνα – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018», Άννα Ρούτση. 

Από αριστερά: Δάφνη Σκαλιώνη, Άννα Ρούτση, Τζένη Χαραλαμπίδου

Ο θεματικός ιστότοπος book.ert.gr, που δημιουργήθηκε με αφορμή τη διοργάνωση «Αθήνα – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018» , εντοπίζει στο Αρχείο της ΕΡΤ και παρουσιάζει online τους δεσμούς της ΕΡΤ από τότε που ξεκίνησε η λειτουργία της με το βιβλίο.

Στο book.ert.gr μπορούμε να δούμε:

  • Τηλεοπτικές σειρές μυθοπλασίας και ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές από το Αρχείο της ΕΡΤ με θέμα το βιβλίο και τους συγγραφείς του
  • Ρεπορτάζ για τις δράσεις της διοργάνωσης «Αθήνα – Παγκόσμια πρωτεύουσα Βιβλίου 2018»
  • Συνεντεύξεις από Έλληνες και ξένους συγγραφείς.

Επίσης, στο book.ert.gr το κοινό δηλώνει το αγαπημένο του βιβλίο που επιθυμεί να δει σε τηλεοπτική ή ραδιοφωνική μεταφορά στην ΕΡΤ.

Παρακολουθείστε στο video την παρουσίαση του book.ert.gr

Το 47ο Φεστιβάλ Βιβλίου, στο οποίο συμμετείχαν 160 εκδότες, είχε κεντρικό αφιέρωμα τη «Μελοποιημένη ποίηση». Πραγματοποιήθηκαν αφιερωματικές βραδιές στους μεγάλους δημιουργούς (ποιητές και συνθέτες) με τη συμμετοχή κορυφαίων τραγουδιστών, μουσικών και ηθοποιών, και με τις παρεμβάσεις σημαντικών ανθρώπων από τον χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών, οι οποίοι ξενάγησαν τον κόσμο στα μονοπάτια της περιπετειώδους διαδρομής του ποιήματος, από τη δημιουργία του στις σελίδες του βιβλίου, μετά στο πεντάγραμμο, κι από εκεί στα χείλη όλων μας.

Στο περίπτερο της ΕΡΤ, και καθόλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι ενημερώθηκαν για το πλούσιο Αρχείο της ΕΡΤ και πλοηγήθηκαν στο book.ert.gr με τη βοήθεια μίας smart τηλεόρασης που είχε στηθεί για το κοινό στο περίπτερο.

Στο περίπτερο της ΕΡΤ

Το 47ο Φεστιβάλ Βιβλίου (31 Αυγούστου-16 Σεπτεμβρίου 2018) συνδιοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (ΣΕΚΒ), ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και το Ζάππειο Μέγαρο (ΟΛΥΜΠΙΑ 2016-2018, Επιτροπή Ολυμπίων & Κληροδοτημάτων), σε συνεργασία με την ΕΡΤ, το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν και το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο. Πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Δήμου Αθηναίων και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018-Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου».

 

Ευχαριστούμε τη bookia.gr για τη διάθεση του video της παρουσίασης  

 

Φωτογραφίες: Μάχη Παπαγεωργίου

 

Μοιράσου το άρθρο: