Η εκδήλωση «Παραμύθια που μας φέρνουν κοντά: αφήγηση παραμυθιών από όλο τον κόσμο σε διαφορετικές γλώσσες» που διοργανώνεται από την οργάνωση We Need Books και το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων, έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Ιουνίου 2018, στις 17:00, στον Εθνικό Κήπο.

Η εκδήλωση έχει ενταχθεί στο παράλληλο πρόγραμμα της διοργάνωσης Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων.

Το τελευταίο Σάββατο κάθε μήνα πραγματοποιείται αφήγηση παραμυθιών για τα παιδιά και τους επισκέπτες της πόλης που τα Ελληνικά δεν είναι η πρώτη τους γλώσσα. Παραμύθια από όλο τον κόσμο, στα Φαρσί, στα Αραβικά, στα Κουρμαντζί, στα Γαλλικά και στα Αγγλικά!

Η οργάνωση We Need Books είναι μία μη-κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ) με έδρα την Αθήνα, που πιστεύει ότι οι πολυπολιτισμικοί χώροι και τα βιβλία εξυπηρετούν διάφορες σημαντικές λειτουργίες και μπορούν να αποφέρουν μεγάλο όφελος σε όλα τα επίπεδα του πληθυσμού της πόλης, συμπεριλαμβανομένων των περιθωριοποιημένων και ευάλωτων πληθυσμών, όπως οι 55.000 πρόσφυγες που ζουν στην Ελλάδα. Τον Ιούλιο του 2016 ξεκίνησε με τη συλλογή χρημάτων και έκτοτε έχει συγκεντρώσει πάνω από 10.000 βιβλία σε περισσότερες από 10 γλώσσες, έχει δημιουργήσει μικρές βιβλιοθήκες και συμμετέχει σε παγκόσμια συνέδρια. H «We Need Books» στοχεύει στην οικοδόμηση μιας ισχυρής και αλληλέγγυας ελληνικής κοινότητας, στην ανάπτυξη της φαντασίας και στην ενδυνάμωση των μεταναστών, των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο με σκοπό να διευρύνουν τις διαθέσιμες επιλογές στη ζωή τους, παρέχοντας πολιτιστικές εγκαταστάσεις πολλαπλών χρήσεων, προσφέροντας πρόσβαση στη γνώση και ενισχύοντας την κοινωνική συνοχή.

Το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων είναι ένα πολυεθνικό δίκτυο. Τα ιδρυτικά μέλη είναι: η Κοινότητα Αφγανών Μεταναστών και Προσφύγων στην Ελλάδα (AMRCG), ο Σύνδεσμος Σουδανών Προσφύγων στην Ελλάδα (ASRG), η Κοινωνία της Σομαλίας στην Ελλάδα (SSG) και το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών (GFM). Μέλη του GFR μπορεί να είναι οποιεσδήποτε, τυπικά ή άτυπα, οργανωμένες ομάδες προσφύγων. Κύριος στόχος του είναι να δημιουργηθεί ένα βιώσιμο δίκτυο που θα ενώσει όλους τους πρόσφυγες που ζουν στην Ελλάδα, μέσα από μια κοινή πορεία δράσης. Το ΕΦΠ παρέχει βοήθεια προς τους πρόσφυγες κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ασύλου, προστατεύσει τα δικαιώματά τους καθώς και βοηθάει την ένταξή τους στην ελληνική κοινωνία.


info δράσης 

  • «Παραμύθια που μας φέρνουν κοντά: αφήγηση παραμυθιών από όλο τον κόσμο σε διαφορετικές γλώσσες»
  • Σάββατο 30 Ιουνίου 2018, στις 17:00
  • Στον Εθνικό Κήπο
  • Γλώσσα: Αγγλικά
  • Συμμετοχή: ελεύθερη με κράτηση στο communication@refugees.gr

***οι φωτογραφίες είναι από την επίσημη σελίδα στο FB της οργάνωσης We Need Books 

Μοιράσου το άρθρο: