«Όψεις της Ελλάδας με το βλέμμα 5 Ελλήνων και 5 Γάλλων συγγραφέων»

Εκδήλωση με όνομα «Όψεις της Ελλάδας με το βλέμμα 5 Ελλήνων και 5 Γάλλων συγγραφέων» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Απριλίου στο Polis Art Cafe, με κεντρικό θέμα το βιβλίο «Fragments. Nouvelles et récits de Grèce» στο πλαίσιο της διοργάνωσης Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου.

Τα κείμενα που θα διαβαστούν αποτελούν έργα συνεργασίας δέκα συγγραφέων, οι οποίοι είναι οι Μίνως Ευσταθιάδης, Νίκος Μάντης, Μαρία Στεφανοπούλου, Μαρία Φακίνου, Χρήστος Χρυσόπουλος,Gilles Ortlieb, Jil Silberstein, François Taillandier, Arnaud Zucker και Zisis Melissakis.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν οι Έλληνες συγγραφείς του «Fragments. Nouvelles et récits de Grèce», η πρέσβειρα καλής θέλησης της ΟΥΝΕΣΚΟ και διευθύντρια του εκδοτικού ομίλου LibellaVera Michalski-Hoffmann και η Κατερίνα Φράγκου, από το Λογοτεχνικό πρακτορείο Ίρις. Το βιβλίο κυκλοφορεί στα γαλλικά από τις εκδόσεις Buchet Chastel.

Η συζήτηση θα διεξαχθεί τόσο στην ελληνική γλώσσα, όσο και στη γλώσσα του βιβλίου, δηλαδή τη γαλλική, με διαδοχική ερμηνεία.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται από το Λογοτεχνικό πρακτορείο Ίρις και με την επικοινωνιακή υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών και την υποστήριξη της «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» δήμου Αθηναίων».

info δράσης

«Όψεις της Ελλάδας με το βλέμμα 5 Ελλήνων και 5 Γάλλων συγγραφέων»

  • Παρασκευή 19 Απριλίου 2019, ώρα 20:00
  • Polis Art Cafe (Πεσμαζόγλου 5)
  • ελληνικά και γαλλικά
  • είσοδος ελεύθερη

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης  «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» δήμου Αθηναίων» υλοποιείται χάρη στη στήριξη και των δωρητών: Μέγας δωρητής είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Χρυσοί δωρητές είναι το Ίδρυμα Ι. Λάτση και η εταιρία Core Α.Ε. Δωρητές είναι το Ίδρυμα Ωνάση, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ), το Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Λόγου (ΟΣΔΕΛ). Πολύτιμοι υποστηρικτές είναι η Aegean Airlines, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η εταιρία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ).

Μοιράσου το άρθρο: