«Όλη η πόλη διαβάζει…παιδικά βιβλία για μουσεία»

Ένα ενδιαφέρον μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα με τίτλο «Όλη η πόλη διαβάζει…παιδικά βιβλία για μουσεία» θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό κέντρο «Μελίνα» του δήμου Αθηναίων την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019 από τις 11:00 έως 12:30.

Ο κύκλος εκπαιδευτικών δράσεων υλοποιείται από το Τμήμα Μουσείων Συλλογών και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου».

Απευθύνεται σε γονείς και παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών.

Σκοπός της δράσης είναι να παρουσιάσουν τα παιδικά βιβλία μουσειακής αγωγής «Η Αριάδνη αφηγείται ιστορίες από την Κυκλαδική εποχή στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο» της Καλλιόπης Κύρδη (εκδόσεις Παπαδόπουλος) και βιβλία μουσειακού ενδιαφέροντος με ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό τρόπο με απώτερο στόχο, να γνωρίσουν οι μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, δημότες κ.ά τα μουσεία του Δήμου Αθηναίων αλλά και άλλα μουσεία της πόλης.

info

  • Χώρος: Πολιτιστικό κέντρο «Μελίνα» δήμου Αθηναίων, Ηρακλειδών 66, Θησείο
  • Πότε: Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019
  • Ώρες: 11:00 – 12:30
  • Ελεύθερη συμμετοχή και κατά προτεραιότητα, βάσει διαθεσιμότητας
  • Για να δηλώσετε συμμετοχή καλέστε στο 210-3452150 από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 10:00 έως 18:00 / e-mail: melina@opanda.gr

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης Αθήνα 2018-Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων υλοποιείται χάρη στη στήριξη και των δωρητών: Μέγας δωρητής είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Χρυσοί δωρητές είναι το Ίδρυμα Ι. Λάτση και η εταιρία Core Α.Ε. Δωρητές είναι το Ίδρυμα Ωνάση, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ), το Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Λόγου (ΟΣΔΕΛ). Πολύτιμοι υποστηρικτές είναι η Aegean Airlines, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η εταιρία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ).

Μοιράσου το άρθρο: