Οι Βιβλιοθήκες του Πανεπιστημίου Αθηνών συναντούν το κοινό τους

Η Βιβλιοθήκη της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών δεν θα μπορούσε να λείψει από τη γιορτή του Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου. Ανοίγει, λοιπόν, τις πύλες της στο κοινό και το προσκαλεί να ανακαλύψει τους θησαυρούς της…

«Ο δικηγόρος που δεν έγινα!»

Άνθρωποι των Τεχνών και των Γραμμάτων που σπούδασαν νομικά συζητούν με το κοινό (και δη με τους φοιτητές της Νομικής Σχολής) την επίδραση των συγκεκριμένων σπουδών στο καλλιτεχνικό τους έργο. Η δράση που έχει τίτλο «Ο δικηγόρος που δεν έγινα!» διοργανώνεται από τη Βιβλιοθήκη της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πλαίσιο της διοργάνωσης  Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου.

Συγγραφείς, ηθοποιοί, δημοσιογράφοι, ζωγράφοι, μουσικοί, αναλύουν τι σημαίνει… αρραβώνας κι όχι γάμος με τη νομική επιστήμη.

Συντονίζει η καθηγήτρια της Νομικής Σχολής και συγγραφέας Λένα Διβάνη.

«Παιδιά, τι λέτε για τους νόμους;»

Μία δεύτερη εκδήλωση, που διοργανώνει η  Βιβλιοθήκη της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο πλαίσιο της διοργάνωσης  Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου, απευθύνεται σε παιδιά και έχει τίτλο «Παιδιά, τι λέτε για τους νόμους;». Στην εκδήλωση παρουσιάζονται παιδικά βιβλία που μιλούν για το δίκαιο και τους νόμους -βιβλία συγγραφέων που σπούδασαν νομικά. Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο «Νομική Βιβλιοθήκη».

Το κοινό, παιδιά και γονείς, έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους συγγραφείς και να ανακαλύψουν τον χαμένο θησαυρό που βρίσκεται κρυμμένος στα ράφια της Βιβλιοθήκης μέσα από μία πρωτότυπη ξενάγηση που έχει διοργανώσει το προσωπικό της.

Συντονίζει η υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου ΑθηνώνΒασιλική Στρακαντούνα.

Συμμετοχή ελεύθερη.

**Σχεδιασμός επιμέλεια εκδήλωσης: Λ. Διβάνη, Δ. Μπουλουγούρη, Β. Στρακαντούνα


info

Πότε

  • «Ο δικηγόρος που δεν έγινα!»: Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018, 17:00 – 20:00
  • «Παιδιά, τι λέτε για τους νόμους;»: Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018, 11:00 – 14:00

Πού

Βιβλιοθήκη Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ, Μαυρομιχάλη 17-19 & Σόλωνος 104, Κτήριο Παλαιού Χημείου ΕΚΠΑ

 

 

Μοιράσου το άρθρο: