O John Connolly, ο συγγραφέας – δημιουργός του Τσάρλι Πάρκερ, για πρώτη φορά στην Αθήνα

John Connolly, photo by Ivan Gimenez Costa

O John Connolly, ο βραβευμένος συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων, που έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από είκοσι οκτώ γλώσσες, θα βρεθεί στην Αθήνα στις 4 Ιουλίου 2018, για να συνομιλήσει στις 19:00, στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση, με τον Ηλία Μαγκλίνη, συγγραφέα και αρχισυντάκτη της εφημερίδας «Η Καθημερινή», στην εκδήλωση με τίτλο: «Πώς γεννήθηκε η σειρά του Τσάρλι Πάρκερ: Το υπερφυσικό, το έγκλημα, οι πολιτικές προεκτάσεις».σε συνδιοργάνωση της Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του Δήμου Αθηναίων, της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση και των Eκδόσεων BELL, και με τη στήριξη της Πρεσβείας της Ιρλανδίας,

Συγγραφέας περισσότερων από 20 βιβλίων, με πολλές λογοτεχνικές διακρίσεις (βραβεία Shamus, Anthony, CWA Dagger, κ.ά.), ο John Connolly γεννήθηκε το 1968 στο Δουβλίνο. Εργάστηκε ως μπάρμαν, κυβερνητικός αξιωματούχος και δημοσιογράφος στην εφημερίδα The Irish Times, προτού εκδώσει το πρώτο του βιβλίο, Κάθε νεκρό πράγμα, το 1999, αστυνομικό μυθιστόρημα όπου εισάγει για πρώτη φορά τον χαρακτήρα του Τσάρλι Πάρκερ, έναν πρώην αστυνομικό που κυνηγάει τον δολοφόνο της γυναίκας και της κόρης του. Σε χρόνο ρεκόρ το βιβλίο μπήκε σε όλες τις λίστες των μπεστ σέλερ και στη συνέχεια απέσπασε το αμερικανικό βραβείο Σέιμους καλύτερου αστυνομικού μυθιστορήματος, το οποίο για πρώτη φορά απονεμόταν σε μη Αμερικανό συγγραφέα.

Ο Connolly συνέχισε την εντυπωσιακή πορεία του με τα βιβλία Το δέντρο του θανάτου, Φονικό είδος, Στο λευκό δρόμο, Οι κακοί, Ο μαύρος άγγελος, Το βιβλίο των χαμένων πραγμάτων, Οι κούφιοι άνθρωποι, Οι θεριστές και Οι εραστές. Όλα έγιναν μπεστ σέλερ, στις λίστες των Sunday Times, των Irish Times και των New York Times, εκδόθηκαν σε είκοσι οκτώ γλώσσες και τον καθιέρωσαν ανεπιφύλακτα ανάμεσα στους καλύτερους νέους συγγραφείς θρίλερ.

Τον αποκαλούν συχνά ο «Δουβλινέζος που γράφει σαν Αμερικανός», επειδή τοποθετεί τη δράση των μυθιστορημάτων του στις ΗΠΑ με απίστευτη άνεση και αυθεντικότητα. Ιδιοφυής σκηνοθέτης της φρίκης, αλλά και εξαιρετικός τεχνίτης της γραφής, ξεχωρίζει απ’ όλους τους ομότεχνούς του για το μοναδικό του στυλ, που συνδυάζει το νουάρ με το μεταφυσικό στοιχείο και την αγωνιώδη πλοκή της περιπέτειας με την κατάδυση στα σκοτεινά βάθη της ανθρώπινης ψυχής.

Από τις Εκδόσεις BELL κυκλοφορούν τα βιβλία του: Κάθε Νεκρό Πράγμα, Το Δέντρο του Θανάτου, Οι Εραστές, Η Οργή των Αγγέλων, Ο Λύκος του Χειμώνα, Το Τραγούδι των Σκιών, Ο Καιρός των Μαρτυρίων, καθώς και Το Κυνήγι των Φαντασμάτων, που κυκλοφόρησε μόλις στις 8 Ιουνίου, ενώ μέσα στους επόμενους μήνες θα επανακυκλοφορήσουν και όλα τα παλαιότερα, εξαντλημένα βιβλία του με ήρωα τον Τσάρλι Πάρκερ.

Χρήσιμες πληροφορίες για την εκδήλωση

  • Τετάρτη 4 Ιουλίου, 19:00, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
  • Τα βιβλία του συγγραφέα θα διατίθενται προς πώληση στο φουαγιέ ισογείου της Στέγης.
  • Στο τέλος της εκδήλωσης, ο John Connolly θα υπογράψει τα βιβλία του για τους αναγνώστες.
  • Η είσοδος θα είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων εισόδου θα ξεκινήσει 1 ώρα πριν από την εκδήλωση (δηλαδή στις 18:00).
  • Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία, καθώς και παράλληλη διερμηνεία και στην ελληνική νοηματική γλώσσα.
  • Η εκδήλωση, όπως όλες οι συζητήσεις των κύκλων Λέξεις & Σκέψεις, θα αναμεταδοθεί και με live streaming μέσω του sgt.gr.

Μοιράσου το άρθρο: