Νύχτα και Μέρες Πολιτισμού Athens Culture Net: Τέχνες και Αφήγηση στην Αθήνα

Την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018 μετά τις 20:00, και ώς τα ξημερώματα του Σαββάτου 6 Οκτωβρίου 2018, ζούμε τη νυχτερινή Αθήνα αλλιώς! Ζούμε μια Αθήνα γεμάτη με εκδηλώσεις, εκπλήξεις, δρώμενα, πολιτισμό, τέχνες και αφήγηση… Με δυο κουβέντες ζούμε μια νύχτα Πολιτισμού Athens Culture Net ενώ από τις 3 ώς τις 7 Οκτωβρίου, βιώνουμε και μέρες Πολιτισμού στο Ζάππειο  -για να φωτιστούν καλύτερα οι μέρες μας…

Το Δίκτυο Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων με ιδρυτικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και η Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων, με μέγα δωρητή το ΙΣΝ, καλούν κατοίκους και επισκέπτες της πόλης να περιπλανηθούν στην Αθήνα από τη δύση του ήλιου και ώς αργά το βράδυ, για ν’ ανακαλύψουν μια σειρά από εκδηλώσεις και δράσεις-εκπλήξεις.

Πολιτιστικοί φορείς και οργανισμοί ανοίγουν τις πόρτες τους και υποδέχονται τους «νυχτερινούς» επισκέπτες σε μια νύχτα γεμάτη… θαύματα, τη «Νύχτα Πολιτισμού Athens Culture Net: Τέχνες & Αφήγηση» (τη νύχτα της 5ης Οκτωβρίου). Με εικαστικά, μουσική, αναγνώσεις ποίησης και πεζογραφίας, κυνήγι θησαυρού, θέατρο, λογοτεχνικά παιχνίδια στον δημόσιο χώρο, απρόσμενες performances. Καταξιωμένοι δημιουργοί διαβάζουν αγαπημένα τους κείμενα σε φημισμένες γωνιές, αρχαιολογικούς χώρους, πλατείες και τοπόσημα της Αθήνας. Την ίδια βραδιά, ειδικά για τη Νύχτα Πολιτισμού, η Art Athina και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αιθουσών Τέχνης οργανώνουν το Gallery Night με τη συμμετοχή περισσότερων από 20 γκαλερί.

Μέρες Πολιτισμού στο Ζάππειο

Και για να …φωτιστούν και οι μέρες μας, είμαστε όλοι καλεσμένοι στις Μέρες Πολιτισμού στο Ζάππειο, από τις 3 ώς τις 7 Οκτωβρίου 2018. Με αφορμή τη Νύχτα Πολιτισμού, η Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων παραχώρησε στο Athens Culture Net τις αίθουσες του Ζαππείου προκειμένου να διοργανώσει ένα πενθήμερο ποικίλων πολιτιστικών δρώμενων με επίκεντρο το βιβλίο, που θα απλώνεται από το πρωί ώς το βράδυ! Η ποίηση, το σινεμά, οι αναγνώσεις, η μουσική και το εκπαιδευτικό παιχνίδι δίνουν, λοιπόν, ραντεβού στο Ζάππειο από τις 3 έως και τις 7 Οκτωβρίου 2018.

 

**Βρείτε τον χάρτη και το αναλυτικό πρόγραμμα στον επίσημο διαδικτυακό τόπο της διοργάνωσης Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου και στο site Athens Culture Net

 

Μοιράσου το άρθρο: