Μάθε την ιστορία της Ιατρικής Σχολής μέσα από τους θησαυρούς της Βιβλιοθήκης Επιστημών Υγείας

«Θησαυροί των Βιβλιοθηκών του Πανεπιστημίου Αθηνών – Ιστορία της Ιατρικής Σχολής μέσα από τους θησαυρούς της Βιβλιοθήκης Επιστημών Υγείας» είναι το όνομα της δράσης που διοργανώνει η Βιβλιοθήκη & το Κέντρο Πληροφόρησης του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τη στήριξη του Δικτύου Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων, την Πέμπτη 18 και την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διοργάνωσης Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου.

Διαλέξεις, τεκμηριωμένες με βάση παλαιά βιβλία της Βιβλιοθήκης Επιστημών Υγείας, αναδεικνύουν την πορεία της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στον χρόνο.

Επιπλέον, παρουσιάζεται το έργο και η συμβολή των καθηγητών της Ιατρικής Σχολής μέσα από συγγράμματα και βιβλία τους τα οποία φυλάσσονται στη Βιβλιοθήκη, ενώ ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στα λοιμώδη νοσήματα και στις ασθένειες που μάστιζαν κατά το παρελθόν τον πληθυσμό. Οι διαλέξεις πλαισιώνονται από την Έκθεση παλαιών βιβλίων της Ιατρικής Σχολής, η οποία περιλαμβάνει εκδόσεις του 19ου αι. με πλούσιο υλικό από γνωστικά αντικείμενα της Σχολής, όπως ανατομία, φυσιολογία, παθολογία, χειρουργική, λοιμώδη νοσήματα κ.ά.

Ομιλητές: Έφη Πουλάκου-Ρεμπελάκου & Κωνσταντίνος Τσιάμης

Παράλληλες Εκδηλώσεις

  • 18 Οκτωβρίου 2018, 11:00-13:00: Διάλεξη «Συγγράμματα Ελλήνων Καθηγητών της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, κατά τον 19ο αιώνα, που φυλάσσονται στη Βιβλιοθήκη Επιστημών Υγείας του ΕΚΠΑ».
  • 19 Οκτωβρίου 2018, 11:00-13:00: Διάλεξη «Η ιστορία της ελονοσίας στην Ελλάδα μέσα από τη συλλογή της Βιβλιοθήκης Επιστημών Υγείας του ΕΚΠΑ».

info

  • Βιβλιοθήκη Σχολής Επιστημών Υγείας, Μικράς Ασίας και Δήλου 1, Γουδή. Αμφιθέατρο και Αίθουσα Παλαιών Βιβλίων
  • Πέμπτη 18 και την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018
  • 09:00-15:00

Είσοδος ελεύθερη

Μοιράσου το άρθρο: