Λογοτεχνικός περίπατος στην Αθήνα με «ξεναγό» τον Τάσο Αθανασιάδη

Στην Αθήνα του συγγραφέα και ακαδημαϊκού Τάσου Αθανασιάδη είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν όσοι συμμετείχαν στον λογοτεχνικό περίπατο του Σαββάτου 22 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των «Αθηναϊκών Διαδρομών Βιβλίου». Πρόκειται για μία από τις πλέον αγαπημένες δράσεις της Αθήνας 2018 – Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου, στις οποίες με αφετηρία και οδηγό βιβλία Ελλήνων συγγραφέων που μιλούν για την Αθήνα ή αυτή αποτελεί σκηνικό των ιστοριών τους, το κοινό περι-διαβάζει με λογοτεχνικά μάτια γωνιές της ελληνικής πρωτεύουσας.

Ο Θανάσης Γιοχάλας εκτέλεσε χρέη ξεναγού στην Αθήνα του συγγραφέα και ακαδημαϊκού Τάσου Αθανασιάδη, με τη συμμετοχή της συζύγου του, Μαρίας Αθανασιάδη και με αναφορά στο βιβλίο, «Αθήνα. Ιχνηλατώντας την πόλη με οδηγό την ιστορία και τη λογοτεχνία» (των Θανάση Γιοχάλα και Τόνιας Καφετζάκη, Εστία 2012).

Οι συμμετέχοντες στην ξενάγηση περιηγήθηκαν στην οδό Πανεπιστημίου («Ηνωμένα Βουστάσια», Εκπαιδευτήριον Μακρή, Ακαδημία, Ηλίου Μέλαθρον, Ζόναρς) και την οδό Σταδίου (Βιβλιοπωλείον της Εστίας, Καφενείο «Αιτωλοακαρνανία», Φαρμακείο Λίτου, πλατεία Κολοκοτρώνη, θέατρο «Κεντρικόν») έως τις οδούς Σκουφά και Ιπποκράτους (Καφενείον «ο Κοραής»).

Η διαδρομή ολοκληρώθηκε στο βιβλιοπωλείο της Εστίας (Διδότου και Δελφών), όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον Θανάση Γιοχάλα και τη Μαρία Αθανασιάδη.

 

Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να παρακολουθήσετε το σχετικό ρεπορτάζ της Ματίνας Καλτάκη από το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1.

Ενημερωθείτε εδώ για τις επόμενες Αθηναϊκές Διαδρομές Βιβλίου.

Μοιράσου το άρθρο: