Ιστορίες που μας φέρνουν κοντά: αφήγηση παραμυθιού στα φαρσί

 

«Ένα παραμύθι για την αλληλεγγύη που μιλάει μία και μόνη γλώσσα παντού. Τη γλώσσα της αγάπης.»


Το «Βατραχέλι» στα φαρσί θα αφηγηθεί ο φωτογράφος Reza Goldadi το Σάββατο 27/10 στις 11.00 στον χώρο ανάγνωσης και παιχνιδιού Book & Play.

«Λέγομαι Ρεζά και είμαι από τη χώρα των ιστοριών και των παραμυθιών. Πέρασα χίλιες και μια νύχτες μέχρι να φτάσω από το Ιράν στην Ελλάδα. Αγαπώ να φωτογραφίζω κάθε στιγμή της ζωής των ανθρώπων όταν την βρίσκω ενδιαφέρουσα. Το όνειρο μου είναι να διαβάζω όλες τις ιστορίες του κόσμου για μικρούς και μεγάλους και να γλυκαίνω τα μάτια και το στόμα των ανθρώπων με τις τούρτες και μπισκότα που φτιάχνω στο ζαχαροπλαστείο!» συστήνεται ο αφηγητής.

Ο Reza Goldadi, φωτό από την εκδήλωση στο Facebook

Όπως κάθε τελευταίο Σάββατο του μήνα, η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ενότητας ‘Η Μεγάλη Γιορτή της Ανάγνωσης’. Η οργάνωση We Need Books και το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων, με τη στήριξη της «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων, παρουσιάζουν στον νέο τους χώρο, στο πλαίσιο του προγράμματος Πόλη2 στην πλατεία Θεάτρου, τα Παραμύθια που μας φέρνουν κοντά: αφήγηση παραμυθιών από όλο τον κόσμο σε διαφορετικές γλώσσες #4.

Ξεκινώντας από το καλοκαίρι, το τελευταίο Σάββατο κάθε μήνα πραγματοποιείται αφήγηση παραμυθιών στα παιδιά και τους επισκέπτες της πόλης που τα ελληνικά ίσως δεν είναι η πρώτη τους γλώσσα. Παραμύθια από όλο τον κόσμο, στα φαρσί, τα αραβικά, τα κουρμαντζί, τα γαλλικά και τα αγγλικά. Γλώσσα: Αραβικά.

H οργάνωση We Need Books, που μαζί με το Challedu στεγάζονται στο νέο χώρο Book&Play στην πλατεία Θεάτρου, έχει δημιουργήσει μία μικρής κλίμακας πολυγλωσσική βιβλιοθήκη για παιδιά, εφήβους και ενήλικες, χρησιμοποιώντας το βιβλίο ως μέσο ένταξης ευάλωτων ομάδων. Ο χώρος διατίθεται για συναναστροφή και για ανάγνωση βιβλίων σε περισσότερες από 10 γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, αραβικά, φαρσί, παστούν, ουρντού, ιταλικά, σουηδικά, γερμανικά κ.ά.), προβολές ταινιών παγκόσμιου κινηματογράφου, αφηγήσεις παραμυθιών σε διαφορετικές γλώσσες, μαθήματα γλωσσομάθειας και καλλιτεχνικά εργαστήρια.

Από το 2016 μέχρι σήμερα το We Need Books έχει συγκεντρώσει πάνω από 2.000 βιβλία στα Αραβικά, Φάρσι, Αγγλικά, Γερμανικά και Γαλλικά, ενώ έχουν εγκαινιάσει και δύο βιβλιοθήκες, μία στο Σχιστό και μία σε ένα χώρο φιλοξενίας προσφύγων του CRS.

Μοιράσου το άρθρο: