Ήρωες από φανταστικές ιστορίες και παραμύθια της Ιαπωνίας

Opanda

Γονείς και παιδιά περιδιαβαίνουν τους εκθεσιακούς χώρους της Πινακοθήκης του δήμου Αθηναίων με τις μουσειοπαιδαγωγούς και μεταφέρονται στην Ιαπωνία!

Με αφορμή την έκθεση για την Ιαπωνία και το βιβλίο στην Πινακοθήκη δήμου Αθηναίων και τις φανταστικές ιστορίες μέσα από τη συλλογή βιβλίων του μουσείου Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας, τα παιδιά ηλικίας 5 – 10 ετών μαθαίνουν για το φαινόμενο του «Ιαπωνισμού» που έχει επηρεάσει πολλούς γνωστούς ευρωπαίους καλλιτέχνες όπως τον Vincent van Gogh, τον Manet κ.ά. και δημιουργούν τις δικές τους μάσκες με φανταστικούς ήρωες!

Η έκθεση Η Ιαπωνία και το Βιβλίο διοργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων, την Αθήνα 2018, Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου δήμου Αθηναίων, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς) και το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κερκύρας, στην Πινακοθήκη δήμου Αθηναίων και θα διαρκέσει έως τις 3 Μαΐου 2019.

Η έκθεση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Αθήνα, στο πλαίσιο του εορτασμού των 120 χρόνων διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Ιαπωνίας που συμπληρώνονται το 2019.

Την επιμέλεια της έκθεσης μοιράζονται ο Ντένης Ζαχαρόπουλος, καλλιτεχνικός σύμβουλος και επιμελητής της Πινακοθήκης, Μουσείων και Συλλογών του δήμου Αθηναίων και η Δέσποινα Ζερνιώτη, διευθύντρια του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης της Κέρκυρας.

info δράσης 

«Ήρωες από φανταστικές ιστορίες και παραμύθια της Ιαπωνίας»

  • Σάββατο 9 Μαρτίου, ώρα 11.00-13.00
  • Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων, κτίριο Μεταξουργείου (Λεωνίδου & Μυλλέρου, Πλ. Αυδή, στάση μετρό: Μεταξουργείο) τηλ.: 210 5202420
  • Eίσοδος ελεύθερη 
  • Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο 210 5202420

Μοιράσου το άρθρο: