Η πλατεία Δεξαμενής ξαναζεί μέσα από μελοποιημένα ποιήματα των Βάρναλη και Ελύτη

Στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας «Η Μεγάλη Γιορτή της Ανάγνωσης» και των δράσεων «Η πλατεία Δεξαμενής ξαναζεί» που διοργανώνει η Επιτροπή Γραμμάτων και Τεχνών του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ, η διοργάνωση Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου μάς προσκαλεί τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018 να απολαύσουμε μελοποιημένα ποιήματα των Κώστα Βάρναλη και Οδυσσέα Ελύτη.

Η έμπνευση προέρχεται από την περίφημη λογοτεχνική ακμή της πλατείας Δεξαμενής (1900-1940) όπου σύχναζαν οι Κώστας Βάρναλης, Παύλος Νιρβάνας, Έλλη Αλεξίου, ο Δημήτρης Ψαθάς, ο Γιώργης Φτέρης και τόσοι άλλοι.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει αφηγήσεις, ανάγνωση αποσπασμάτων και μουσική παρουσίαση μελοποιημένων ποιημάτων του Κώστα Βάρναλη και του βραβευμένου με Νόμπελ Οδυσσέα Ελύτη.

Παρουσιάζουν τα μέλη του Πολιτιστικού Κέντρου των Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ, Θεοδώρα Θεοδώση, Σάκη Γελαδά, Χάρη Χρονόπουλο, Σμαράγδα Τσαχάκη και Κέλλυ Αλεφάντου.

Συνοδεύουν οι μουσικοί Κώστας Βλάχος (κιθάρα) και Κοσμάς Κοκόλης (μπουζούκι).


info

«Η «πλατεία Δεξαμενής ξαναζεί»

  • Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018
  • Ώρα 19:45-21:30
  • Πλατεία Δεξαμενής Λυκαβηττού

**Το πρόγραμμα της διοργάνωσης Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου υλοποιείται χάρη στη στήριξη και των δωρητών: Μέγας δωρητής είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Χρυσοί δωρητές είναι το Ίδρυμα Ι. Λάτση και η εταιρία Core Α.Ε. Δωρητές είναι το Ίδρυμα Ωνάση, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ), το Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Λόγου (ΟΣΔΕΛ). Πολύτιμοι υποστηρικτές είναι η Aegean Airlines, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η εταιρία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ).

Μοιράσου το άρθρο: