Από την Παρασκευή 5 ως τη Δευτέρα 8 Απριλίου η Παιδική Πινακοθήκη της Ελλάδας, με τη στήριξη της διοργάνωσης Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου παρουσιάζει έκθεση με τα έργα των παιδιών που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής «Βιβλίο και Παιδί: Διαβάζω, Εμπνέομαι και Φιλοτεχνώ».

Την εμπειρία της φιλαναγνωσίας μεταφέρουν στον ζωγραφικό τους καμβά οι μικροί καλλιτέχνες σε αυτήν την έκθεση, που θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 5 ως τη Δευτέρα 8 Απριλίου στο Σεράφειο πολιτιστικό κέντρο.

Η έκθεση πλαισιώνεται από ποικίλα δρώμενα, όπως αφήγηση παραμυθιών, καλλιτεχνικά εργαστήρια, χορωδίες, θεατρικά δρώμενα κ.ά., με κεντρικό θέμα την άρρηκτη σχέση των παιδιών με το βιβλίο.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε με αφορμή την ανακήρυξη της Αθήνας ως Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου και διήρκεσε από τις 23/4/18 έως τις 4/3/19.

info δράσης

• Παρασκευή 5 ως Δευτέρα 8 Απριλίου 2019, ώρα 11:00 – 20:00
• Σεράφειο δήμου Αθηναίων (Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη, 118 54)


Το πρόγραμμα της διοργάνωσης Αθήνα 2018-Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων υλοποιείται χάρη στη στήριξη και των δωρητών: Μέγας δωρητής είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Χρυσοί δωρητές είναι το Ίδρυμα Ι. Λάτση και η εταιρία Core Α.Ε. Δωρητές είναι το Ίδρυμα Ωνάση, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ), το Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Λόγου (ΟΣΔΕΛ). Πολύτιμοι υποστηρικτές είναι η Aegean Airlines, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η εταιρία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ).

Μοιράσου το άρθρο: