Γιορτή λήξης της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας

Ολοκληρώνει τις δράσεις της με μία γιορτή λήξης στις 7 Σεπτεμβρίου η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018, που σχεδιάζεται και οργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται από το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών

Από τις 20 Ιουνίου έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2018148 Βιβλιοθήκες (Δημόσιες, Δημοτικές και Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων) σε όλη την Ελλάδα ενώθηκαν με το συντονισμό της Εθνικής Βιβλιοθήκης, για να προσφέρουν σε παιδιά ηλικίας 4 έως 14 ετών πάνω από 3.000 δημιουργικά εργαστήρια. Λίγο πριν ανοίξουν τα σχολεία, τα παιδιά δίνουν ένα τελευταίο ραντεβού για να γιορτάσουν το κλείσιμο του καλοκαιριού στη βιβλιοθήκη. Πληροφορίες για τα ωράρια της γιορτής σε όλη την Ελλάδα, τις διευθύνσεις των βιβλιοθηκών και του εμψυχωτές μπορείτε να βρείτε εδώ.

Στην Αθήνα, την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου στην Παιδική Βιβλιοθήκη σταθμού Λαρίσης δήμου Αθηναίων, από τις 17:30 έως τις 18:30 στα «Μελωμένα» δεδομένα τα παιδιά θα μάθουν για τις μέλισσες και τα δεδομένα τους, και θα παρασκευάσουν γλυκά με μέλι για να κεράσουν τους επισκέπτες στη γιορτή λήξης, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου στις 11.30 το πρωί και στις δύο βιβλιοθήκες (Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη δήμου Αθηναίων & Παιδική Βιβλιοθήκη σταθμού Λαρίσης δήμου Αθηναίων).

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων συμμετέχει για 7η συνεχόμενη χρονιά στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία της Εθνικής Βιβλιοθήκης, με θέμα της νέας εκστρατείας το «Αγαπημένα δεδομένα: παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο». Οι φετινές δράσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων, της οποίας μέγας δωρητής είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και θα πραγματοποιηθούν στην Παιδική Βιβλιοθήκη σταθμού Λαρίσης (Δομοκού 2, Σταθμός Λαρίσης) και στην Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη στο Πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό (πρώην ΚΑΠΑΨ, Λάμψα & Τριφυλλίας – Αμπελόκηποι), προσκαλώντας όλα τα παιδιά σε ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο των αριθμών και των πληροφοριών.

Η συμμετοχή στα προγράμματα είναι δωρεάν. Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων είναι απαραίτητη η προεγγραφή στα τηλ. 210 6929736 για την Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη και 210 8810884 για την Παιδική Βιβλιοθήκη σταθμού Λαρίσης, καθώς και ηλεκτρονικά με αποστολή email στο [email protected] και [email protected], αντίστοιχα.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Παιδική Βιβλιοθήκη Στ. Λαρίσης δήμου Αθηναίων
Δομοκού 2, Σταθμός Λαρίσης
210 8810884 | [email protected]
facebook.com/MunicipalLibraryofchildrenSLopanda  

Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δήμου Αθηναίων  
Πάρκο για το Παιδί & τον Πολιτισμό
Λάμψα & Τριφυλίας, Αμπελόκηποι
210 6929736 | [email protected]
https://www.facebook.com/ChildrensMunicipalLibraryofAthens

Μοιράσου το άρθρο: