Δεκέμβρης με «Bahar Project» και «Ιστορίες στη Βιβλιοθήκη»

Με Βιβλία Παντού η Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου, μέγας δωρητής της οποίας είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, διοργανώνει αγαπημένες δράσεις (αναγνώσεις στην κινητή βιβλιοθήκη που είναι σε χριστουγεννιάτικη διάθεση, μαγειρέματα και ιστορίες από όλον τον κόσμο, αφηγήσεις, προβολές κ.λπ.) καθόλη τη διάρκεια του Δεκέμβρη.

Bahar Project

Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018, στο Bahar Project γνωριζόμαστε καλύτερα μαγειρεύοντας! Μετά τα πρώτα «μαγειρέματα» του Ιουνίου με συνταγές από το Αφγανιστάν, τώρα, στον Πολυχώρο Μύρτιλλο Καφέ, μαγείρισσες και μάγειρες από τη Νιγηρία, την Ουκρανία και την Ελλάδα ετοιμάζουν για το κοινό αγαπημένα παραδοσιακά φαγητά, ενώ οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να καταγράψουν τη συνταγή (τα υλικά, την προετοιμασία, την παρασκευή, το σερβίρισμα), ο καθένας στη δική του γλώσσα. Ακολουθεί μια γιορτή με μουσική, χορό και παράλληλες δράσεις για παιδιά, όπου ο κόσμος μοιράζεται τα πιάτα αλλά και τις ιστορίες που μας συνδέουν με τις συνταγές!

info

  •  Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018, στις 17:00-20:00
  • Πολυχώρος Μύρτιλλο Καφέ, Πάρκο Καπάψ, Τριφυλίας & Λάμψα, Αμπελόκηποι

«Ιστορίες στη Βιβλιοθήκη: Ανακαλύπτουμε τη βιβλιοθήκη και τη γεμίζουμε με τις ιστορίες μας»

Παράλληλα με την παραπάνω εκδήλωση, τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν στη δράση «Ιστορίες στη Βιβλιοθήκη: Ανακαλύπτουμε τη βιβλιοθήκη και τη γεμίζουμε με τις ιστορίες μας», στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη δήμου Αθηναίων, που βρίσκεται στον ίδιο χώρο.

Ώρα: 18:00-18:45 για παιδιά 5 έως 8 ετών και 19:00 – 19:45 για παιδιά 9 έως 12 ετών.

Συμμετοχή δωρεάν, χωρίς εγγραφή.

Κάθε γκρουπ θα δεχτεί μέχρι 30 παιδιά.

Γλώσσα Διεξαγωγής: Ελληνικά και Αγγλικά.

Διοργάνωση: Κέντρο Συντονισμού του δήμου Αθηναίων για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων, (ACCMR), ActionAid, Melissa Network of Migrant Women in Greece, Almasar.

info

  •  Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018, στις 18:00-18:45 για παιδιά 5 έως 8 ετών και 19:00 – 19:45 για παιδιά 9 έως 12 ετών.
  • Πολυχώρος Μύρτιλλο Καφέ (Πάρκο Καπάψ, Τριφυλίας & Λάμψα, Αμπελόκηποι

 

 

Μοιράσου το άρθρο: