Ανοιχτή συζήτηση με τον δισέγγονο του Φρόιντ στην Αθήνα

Έχει η εφηβεία ηλικία; Ο Joseph Knobel Freud, ψυχαναλυτής και δισέγγονος του Sigmund Freud κουβεντιάζει σε μια ανοιχτή συζήτηση για την ελευθερία, την έλλειψη διαλόγου, την εφηβική εξέγερση, τα ναρκωτικά, τις κακές παρέες, τον σχολικό εκφοβισμό, το χαρτζιλίκι, τη σεξουαλικότητα και πολλά άλλα.

Στο ερώτημα «Γιατί είναι τόσο δύσκολη η εφηβεία» καλείται να απαντήσει ο Joseph Knobel Freud, τo Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στις 19.00 στο αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50).

Ο Joseph Knobel Freud θα συνομιλήσει με τον μεταφραστή και κριτικό επιστημονικών βιβλίων, Δημήτρη Σωκιαλίδη, για τη συγκεκριμένη περίοδο της ζωής του ανθρώπου κατά την οποία αφήνει πίσω του την παιδική ηλικία και βαδίζει προς την ενηλικίωση.

Η επίσκεψη του Joseph Knobel Freud στην Ελλάδα πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων, μέγας δωρητής της οποίας είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, και των Εκδόσεων Πατάκη.

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά. Είσοδος ελεύθερη κατά σειρά προτεραιότητας.

Λίγα λόγια για τον Joseph Knobel Freud

Ο Joseph Knobel Freud είναι κλινικός ψυχολόγος και ψυχαναλυτής παιδιών, εφήβων και ενηλίκων πάνω από τριάντα χρόνια. Ιδρυτικό μέλος και καθηγητής στη Σχολή Κλινικής Ψυχαναλυτικής για Παιδιά και Εφήβους της Βαρκελώνης και μέλος της διευθύνουσας ομάδας της Ισπανικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Ψυχοθεραπευτών (FEAP), κάνει μαθήματα, συντονίζει εργαστήρια και δίνει διαλέξεις ανά τον κόσμο.

Είναι συγγραφέας βιβλίων που αφορούν την παιδική ηλικία και πολυάριθμων άρθρων σε εξειδικευμένα περιοδικά. Στα ελληνικά κυκλοφορούν τα βιβλία του «Γονείς: μια διαρκής πρόκληση» και «Γονείς και έφηβοι: Μια διαρκής σύγκρουση» από τις Εκδόσεις Πατάκη.

Μοιράσου το άρθρο: