Αφήγηση παραμυθιού στα γαλλικά που θα μας φέρει κοντά

«Το Πέταγμα του Osvaldo» και τη σπουδαιότητα της φιλίας θα αφηγηθεί στους μικρούς της φίλους η Mima Mutombo το Σάββατο 30 Μαρτίου στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης στο πλαίσιο του προγράμματος Stories that Bring Us Together που διοργανώνει η πολυγλωσσική βιβλιοθήκη We Need Books .

Ο Osvaldo ζει μια ήρεμη ζωή, χωρίς εκπλήξεις, και η καθημερινότητά του του αρέσει πολύ. Ώσπου μια μέρα όλα αλλάζουν. Ο Piou Piou, o μοναδικός του φίλος, εξαφανίζεται. Φανερά αναστατωμένος, ο Osvaldo αποφασίζει να αναζητήσει τον φίλο του στην καρδιά μιας… ζούγκλας που εισέβαλε στην πόλη. Τελικά θα καταφέρει ο Osvaldo να βρει τον φίλο του;

Στον φιλόξενο χώρο της Δημοτικής Αγοράς και του Impact Hub οι γονείς και τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν την περιπέτεια του Osvaldo και του Piou Piou στα γαλλικά από τη Mima.

Το πρόγραμμα «Παραμύθια που μας φέρνουν κοντά: αφήγηση παραμυθιών από όλο τον κόσμο σε διαφορετικές γλώσσες» (Stories that Bring Us Together) της οργάνωσης We Need Books, στο πλαίσιο του έργου Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου, έχει στόχο να φτάσει το βιβλίο, η ανάγνωση και η αφήγηση σε όλους τους πληθυσμούς και τις γειτονιές της Αθήνας. Ξεκινώντας από το καλοκαίρι, το τελευταίο Σάββατο κάθε μήνα πραγματοποιείται αφήγηση παραμυθιών στα παιδιά και τους επισκέπτες της πόλης που τα ελληνικά ίσως δεν είναι η πρώτη τους γλώσσα. Μπορεί αυτή η πολυπολιτισμική αφήγηση να φτάνει στο τέλος της, αλλά κατάφερε να προσφέρει εικόνες και χαρές στα γαλλικά, τα αραβικά, τα αγγλικά και τα φαρσί!

H οργάνωση We Need Books, που μαζί με το  Challedu  στεγάζονται στο νέο χώρο Book&Play στην πλατεία Θεάτρου, έχει δημιουργήσει μία μικρής κλίμακας πολυγλωσσική βιβλιοθήκη για παιδιά, εφήβους και ενήλικες, χρησιμοποιώντας το βιβλίο ως μέσο ένταξης ευάλωτων ομάδων. Ο χώρος διατίθεται για συναναστροφή και για ανάγνωση βιβλίων σε περισσότερες από 10 γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, αραβικά, φαρσί, παστούν, ουρντού, ιταλικά, σουηδικά, γερμανικά κ.ά.), προβολές ταινιών παγκόσμιου κινηματογράφου, αφηγήσεις παραμυθιών σε διαφορετικές γλώσσες, μαθήματα γλωσσομάθειας και καλλιτεχνικά εργαστήρια.

Από το 2016 μέχρι σήμερα το We Need Books έχει συγκεντρώσει πάνω από 2.000 βιβλία στα Αραβικά, Φάρσι, Αγγλικά, Γερμανικά και Γαλλικά, ενώ έχουν εγκαινιάσει και δύο βιβλιοθήκες, μία στο Σχιστό και μία σε ένα χώρο φιλοξενίας προσφύγων του CRS.

info δράσης

«Παραμύθια που μας φέρνουν κοντά: Το πέταγμα του Osvaldo»

  • Σάββατο 30 Μαρτίου 2019, στις 11:00
  • Δημοτική Αγορά Κυψέλης (Φωκίωνος Νέγρη 42)
  • Γλώσσα: Γαλλικά
  • Για παιδιά 5 χρονών και άνω
  • Συμμετοχή: ελεύθερη 

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου ΑΘΗΝΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ  του Δήμου Αθηναίων χάρη στη στήριξη και των δωρητών: Μέγας δωρητής είναι το Stavros Niarchos Foundation – Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Χρυσοί δωρητές είναι το John S. Latsis Public Benefit Foundation Ίδρυμα Ι. Λάτση και η εταιρία @Core Α.Ε. Δωρητές είναι το Onassis Foundation USA – Ίδρυμα Ωνάση, το @ΚΙΚΠΕ – Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ), το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη και ο ΟΣΔΕΛ – OSDEL – Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Λόγου (ΟΣΔΕΛ). Πολύτιμοι υποστηρικτές είναι η Aegean Airlines, ο Athens International Airport «Eleftherios Venizelos» – Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η εταιρία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ).

Μοιράσου το άρθρο: