47ο Φεστιβάλ Βιβλίου – Στο περίπτερο της ΑΠΠΒ

 

Όταν επισκεφθείτε το 47ο Φεστιβάλ Βιβλίου μην παραλείψετε μια επίσκεψη στο περίπτερο της «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» για πολλές και μοναδικές δράσεις.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ 

4/9 ΠΛΑΝΟΔΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ του ΔΙΚΤΥΟΥ για τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ του ΠΑΙΔΙΟΥ

Αφήγηση ενός παραμυθιού. Δράσεις, παιχνίδια και κατασκευές γύρω από το βιβλίο

5, 10 και 12/9 ΠΥΡΝΑ

2 βαλίτσες του προγράμματος (βρέφη – νήπια) «ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ® για πολύ μικρούς αναγνώστες» θα βρίσκονται στο χώρο του Περιπτέρου

5/9 & 15/9 Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζει τη συλλογή θεατρικών προγραμμάτων του 20ου αιώνα, από το προσωπικό αρχείο του σκηνοθέτη

7/9 Αφιέρωμα Μουσικής και Λόγου στη μνήμη του Μάνου Ελευθερίου

9/9 Ορχήστρα των Χωμάτων

καλλιτεχνικό βιωματικό εργαστήρι για παιδιά, όπου θα δημιουργηθεί μια καρτ-ποστάλ ως reminder της επικείμενης δράσης στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων

φωτό από σελίδα fb Ορχήστρας των Χωμάτων

10/9 ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ – ΑΠΡΟΣΜΕΝΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Μια ακόμη περιπατητική παράσταση από την ομάδα του ΚΙΝΗΤΗΡΑ «Τα βιβλία είναι όνειρα που κρατάς στα χέρια σου» , Neil Gaiman. Η ομάδα του Κινητήρα σκορπίζεται σε δημόσιους χώρους της πόλης και δημιουργεί μοναδικές αναγνώσεις – εκπλήξεις εκεί που κανείς δεν το περιμένει.

12/9 Το Ίδρυμα της Βουλής θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με θέμα: «Δημοτικό τραγούδι: Λόγια και μουσική δίχως ιδιοκτήτη«, στις 19.30, στη σκηνή «Οδυσσέας Ελύτης», .

Η ΚΙΝΗΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΟΠΑΝΔΑ σας δίνει ραντεβού στο 47ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο
Τετάρτη 5/9 | 18:00-22:00
Παρασκευή 7/9 | 18:00-22:00
Τετάρτη 12/9 | 18:00 – 22:00
Σάββατο 15/9| 18:00-21:00

Παράλληλα, στο περίπτερο της ΕΡΤ έχει εγκατασταθεί μία smart τηλεόραση για να μπορεί να πλοηγηθεί επί τόπου το κοινό στο book.ert.gr, στο διαδικτυακό project για τις συνδέσεις του Βιβλίου με την ΕΡΤ και την «Αθήνα – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018» . Στο book.ert.gr μπορούμε να δούμε: α) Τηλεοπτικές σειρές μυθοπλασίας και ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές από το Αρχείο της ΕΡΤ με θέμα το βιβλίο και τους συγγραφείς του β) Ρεπορτάζ για τις δράσεις της διοργάνωσης «Αθήνα – Παγκόσμια πρωτεύουσα Βιβλίου 2018» γ) Συνεντεύξεις από Έλληνες και ξένους συγγραφείς. Ακόμα, στο book.ert.gr το κοινό μπορεί να δηλώσει ποιο αγαπημένο του βιβλίο θα ήθελε να μεταφέρει τηλεοπτικά ή ραδιοφωνικά η ΕΡΤ.

Φωτό: Μάχη Παπαγεωργίου

Το 47ο Φεστιβάλ Βιβλίου πραγματοποιείται στο Ζάππειο από 31 Αυγούστου έως και 16 Σεπτεμβρίου 2018. Συνδιοργανώνουν ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (ΣΕΚΒ), ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και το Ζάππειο Μέγαρο (ΟΛΥΜΠΙΑ 2016-2018, Επιτροπή Ολυμπίων & Κληροδοτημάτων), σε συνεργασία με την ΕΡΤ, το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν και το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο. Τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Δήμου Αθηναίων και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και υλοποιείται στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018-Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου».

Με κεντρικό αφιέρωμα τη «Μελοποιημένη ποίηση», πραγματοποιούνται αφιερωματικές βραδιές στους μεγάλους δημιουργούς –ποιητές και συνθέτες- με τη συμμετοχή κορυφαίων τραγουδιστών, μουσικών, ηθοποιών και με τις παρεμβάσεις σημαντικών ανθρώπων από τον χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών, οι οποίοι μας ξεναγούν στα μονοπάτια της περιπετειώδους διαδρομής του ποιήματος, από τη δημιουργία του στις σελίδες του βιβλίου, μετά στο πεντάγραμμο και από εκεί στα χείλη όλων μας.

Στο ακόλουθο βίντεο μπορείτε να δείτε το σχετικό ρεπορτάζ της Ειρήνης Βασάλου.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ είναι διαθέσιμο εδώ: ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ 2018_Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

 

Μοιράσου το άρθρο: