14ο Athens Animfest: Η πόλη γεμίζει κινούμενα σχέδια!

Το 14οATHENS ANIMFEST, το παλαιότερο ελληνικό φεστιβάλ κινούμενων σχεδίων, φέρνει στους κινηματογραφόφιλους περισσότερες από 350 ταινίες animation μικρού μήκους από την Ελλάδα και άλλες 55 χώρες, από τις 12 εώς τις 17 Μαρτίου 2019, σε πολλούς χώρους της ευρύτερης Αθήνας.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων, μέγας χορηγός της οποίας είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Συνεργαζόμενοι φορείς είναι το Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών:  «Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας για την Εκπαίδευση» των ΕΚΠΑ – ΠΘ – ΠΔΑ, η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, η Κινηματογραφική Λέσχη Βριλησσίων «Σινέ ΔΡΑΣΗ» καθώς και ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας.

Φέτος, για τρίτη φορά στην ιστορία του, το 14ο ATHENS ANIMFEST 2019, φιλοξενεί μια ιδιαίτερη ενότητα με θέμα «Νέοι και εργασία – Γυναίκες και εργασία». Η ενότητα αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους. Πρόκειται ουσιαστικά για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που ασχολείται με την εκπαίδευση και την απασχόληση. Το ειδικό αφιέρωμα «Νέοι και εργασία, Γυναίκες και εργασία» θα πραγματοποιηθεί στις 16 Μαρτίου 2019 και ώρα 20:15 στη Αίθουσα «Ν. Εγγονόπουλος» (Πάρκο Μ. Θεοδωράκης, Πλαταιών & Υμηττού, Βριλήσσια), σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Βριλησσίων «Σινέ Δράση». Η προβολή των ταινιών του αφιερώματος είναι δωρεάν για το κοινό και εξασφαλίζεται η πρόσβαση σε ΑμεΑ.

Για το πλήρες πρόγραμμα του φεστιβάλ, πατήστε εδώ.

 

Χώροι διεξαγωγής του φεστιβάλ

– Σεράφειο, του δήμου Αθηναίων (Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη)

– Οικία Θεοτοκοπούλου, του δήμου Αθηναίων (Θεοτοκοπούλου 34, Πατήσια)

– Κινηματογραφική Λέσχη Βριλησσίων «Σινέ Δράση», (Πάρκο Μ. Θεοδωράκη, Βριλήσσια)

– Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας, (Πειραιώς 256, Αγ. Ιωάννης Ρέντης)

– Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών / ΤΕΑΠΗ

– Πολιτιστικό Κέντρο Αμφιάλης «Μελίνα Μερκούρη»

– 1ο Γενικό Λύκειο Κερατσινίου – Δραπετσώνας

– Καλλιτεχνικό Σχολείο Κερατσινίου – Δραπετσώνας

– 13ο & 21ο Δημοτικο Σχολείο Κερατσινίου – Δραπετσώνας

– Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αχαρνών

Εργαστήριο πλαστελίνης με τον Ρόνυ Όρεν

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης πραγματοποιείται δωρεάν εργαστήριο πλαστελίνης με τον Ρόνυ Όρεν, την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019 και ώρες 16:30 – 19:30, στο Σεράφειο (Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη, Αθήνα). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής τους στον σύνδεσμο https://goo.gl/forms/i6xCXhi8nosq3ywl2 μέχρι την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019. Μπορούν να παρακολουθήσουν το εργαστήριο 80 άτομα, τα οποία θα πληροφορηθούν αν έχουν επιλεγεί την Πέμπτη 14 Μαρτίου με προσωπικό e-mail.

Ο Ρόνυ Όρεν (Rony Oren) γεννήθηκε στο Ισραήλ το 1953. Είναι claymator και καθηγητής στην Ακαδημία Τεχνών και Ντιζάιν Bezalel της Ιερουσαλήμ.  Είναι γνωστός για τις πάνω από 500 ταινίες μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων από πηλό και πλαστελίνη και για τα πάνω από 30 βιβλία για παιδιά που εικονογραφεί ή γράφει και εικονογραφεί. Το Clayground του Ρόνυ Όρεν εκφράζει τη μοναδική τεχνική του γύρω από τη χρήση του πηλού και τις πλαστελίνης στη δημιουργία ταινιών κινούμενων σχεδίων (clayanimation). Η τεχνική του και τα βιβλία του είναι αναγνωρισμένα σε διεθνές επίπεδο.

Συνεργαζόμενοι φορείς:

Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας (Πολιτιστικά Θέματα και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση)

Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας  (Πολιτιστικά Θέματα και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση)

2ο Εργαστήριο Χαρακτικής (illustration – comic – animation), Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών

Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία

Χορηγός εργαστηρίου: Record Plasticine 

Μοιράσου το άρθρο: