Τηλεοπτικές εκπομπές

Αποτελώντας μόνιμη και αγαπημένη στήλη του ραδιοφωνικού προγράμματος, θα ήταν αδύνατον το «Βιβλίο» να μην υφίσταται ως θεματική ενότητα και στην Τηλεόραση της ΕΡΤ όπου η ακουστική επαφή που παρείχε το ραδιόφωνο οπτικοποιήθηκε και η επικοινωνία του θεατή με τη λογοτεχνία έγινε αμεσότερη και πιο ζωντανή.

Χιλιάδες εκπομπές λόγου, σειρές-ντοκιμαντέρ βασισμένες σε έργα συγγραφέων, αφιερώματα και συνεντεύξεις παρουσιάστηκαν, και ώς σήμερα συνεχίζονται να μεταδίδονται, από τη Δημόσια Τηλεόραση, ούσα πάντα πιστή και αφοσιωμένη στις Τέχνες και στον Πολιτισμό. Ένας από τους στόχους του προγράμματός της, εξάλλου, είναι η πολιτιστική εκπαίδευση.

Στο παραπάνω video παρακολουθούμε αποσπάσματα από τις εξής τηλεοπτικές εκπομπές που είχαν ως θέμα το Βιβλίο και τους συγγραφείς: «Ο ποιητής Νικόλαος Κάλας», «Οι ποιητές μας», «Κοχλιάς», «Επτανήσιοι ποιητές», «Περισκόπιο», «Μ’ένα βιβλίο πετώ», «Αντιθέσεις», «Αφιέρωμα στο Γιάννη Ρίτσο για τα 17 χρόνια από το θάνατο του», «Τέχνη και πολιτισμός», «Παιδικές αναμνήσεις: Τα βιβλία της Πηνελόπης Δέλτα», «Νυχτερινές Σελίδες», «Πεζογραφία και πραγματικότητα», «Σελίδες με θέα», «Περι-Διαβάζοντας», «Αξιον Εστί», «Εποχές και συγγραφείς», «Ο γύρος του κόσμου με 80 βιβλία». Τα αποσπάσματα παρουσιάζονται από το Αρχείο της ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: