Ο Ίαν ΜακΓιούαν στo Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας

Τον διακεκριμένο Βρετανό συγγραφέα Ίαν ΜακΓιούαν υποδέχθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου», που διοργανώνει ο δήμος Αθηναίων.

Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης τόνισε ότι όταν προσωπικότητες σαν τον Ίαν ΜακΓιούαν επισκέπτονται την Αθήνα, γίνεται σαφές τι μπορεί να προσφέρει στην πόλη μια τέτοια διοργάνωση, εκφράζοντας στον Βρετανό συγγραφέα τον θαυμασμό του για το συγγραφικό του έργο.

Ο κ. ΜακΓιούαν δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος για την επίσκεψή του στην Αθήνα και την υποδοχή στο Δημαρχιακό Μέγαρο της πόλης, επισημαίνοντας ότι είχε επισκεφθεί τη χώρα μας και όταν ήταν έφηβος.

Κατά τη συνάντησή τους, οι κ.κ. Καμίνης και ΜακΓιούαν εξέφρασαν την ανησυχία τους για την άνοδο του ευρωσκεπτικισμού και τη συντηρητικοποίηση της Ευρώπης, με σημείο καμπής το δημοψήφισμα για το Brexit.

Η επίσκεψη του Ίαν ΜακΓιούαν στην Ελλάδα πραγματοποιείται με τη συνεργασία του δήμου Αθηναίων και των εκδόσεων Πατάκη και έχει την υποστήριξη του British Council στην Ελλάδα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, ο συντονιστής της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» κ. Γιάννης Τροχόπουλος, η συντονίστρια προγράμματος κυρία Εριφύλη Μαρωνίτη, εκ μέρους του Βρετανικού Συμβουλίου η κυρία Μαρία Παπαϊωάννου και η εκδότρια κυρία Άννα Πατάκη.

Ο βραβευμένος με BOOKER συγγραφέας, θα συνομιλήσει στις 19.00 – στο Μέγαρο Μουσικής (αίθουσα Δ. Μητρόπουλος) – με τον συγγραφέα κ. Χάρη Βλαβιανό για την τέχνη της μυθοπλασίας και τους τρόπους με τους οποίους ένας μυθιστοριογράφος «επινοεί τον εαυτό του» κατά τη διαδικασία της συγγραφής του έργου του. Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνουν ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης και η κυρία Αναστασία Ανδρίτσου από το British Council στην Ελλάδα. Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό με δελτία προτεραιότητας. Η διανομή τους ξεκινά στις 17:30.

 

Την Πέμπτη 26 Απριλίου στις 19:00, ο Ίαν ΜακΓιούαν θα βρίσκεται στο βιβλιοπωλείο Public της πλατείας Συντάγματος, για να συναντήσει το κοινό του και να υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του.

Μέγας δωρητής της «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Χρυσοί δωρητές, το Ίδρυμα Ι. Λάτση και η εταιρία Core Α.Ε. Θεσμικοί δωρητές το Ίδρυμα Ωνάση, το Ίδρυμα ΚΙΚΠΕ (Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου), το Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη και ο ΟΣΔΕΛ (Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Λόγου). Πολύτιμοι υποστηρικτές επίσης είναι η Aegean Airlines, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες).

Επιμέλεια : Δάφνη Σκαλιώνη

Μοιράσου το άρθρο: