Μέχρι την Κυριακή 15 Ιουλίου θα διαρκέσει η έκθεση «Γιάννης Τσαρούχης: εικονογραφήσεις βιβλίων και τυπογραφία» στο Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη, (Πλουτάρχου 28, Μαρούσι) στο πλαίσιο της επιτυχημένης ενότητας της ΑΠΠΒ «Ανοιχτές Συλλογές».
Ο Γιάννης Τσαρούχης είχε φιλοτεχνήσει εξώφυλλα βιβλίων, προμετωπίδες, αφίσες και εξώφυλλα προγραμμάτων θεάτρου, εικονογραφήσεις συλλογών πολλών ποιητών όπως ο Ελύτης, ο Σεφέρης, ο Ρίτσος, ο Καβάφης, κ.α. Επιπρόσθετα, επιμελήθηκε τα ημερολόγια της Ιονικής και Εμπορικής Τράπεζας. Το ενδιαφέρον του για την τυπογραφία ήταν μεγάλο και γνώριζε τις οικογένειες των γραμμάτων της αλφαβήτου.


Αξίζει να αναφερθεί ότι υπάρχουν και δράσεις που «τρέχουν» παράλληλα με το πρόγραμμα της έκθεσης. Το Σαββατοκύριακο 14 με 15 Ιουλίου στις 11.00 το πρωί θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις από την πρόεδρο του Μουσείου, κα Νίκη Γρυπάρη. Τα παιδιά που επισκέφθηκαν μέχρι στιγμής την έκθεση, είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν και σε εκπαιδευτικά προγράμματα με τίτλο «Ξεφυλλίζοντας τις θάλασσες του Τσαρούχη!».
Πληροφορίες-κρατήσεις: 210 8062636 – 7

Μοιράσου το άρθρο: